Exo terra

Wat is Exo Terra?

Exo Terra is een toonaangevend merk in de terrariumproducten industrie. Het bedrijf is opgericht in 1994 en sindsdien heeft het zich gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige terrariums, verlichting, verwarming, decoratie en accessoires voor reptielen en amfibieën.

 

Exo Terra's missie is om de natuurlijke levensomstandigheden van reptielen en amfibieën zo nauwkeurig mogelijk te reproduceren in een terrariumomgeving. Dit wordt bereikt door het gebruik van innovatieve technologieën en het samenwerken met reptielen- en amfibieën experts over de hele wereld.

 

Exo Terra's visie is om de standaard te zetten voor de terrariumproducten industrie en om zo bij te dragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van reptielen en amfibieën in gevangenschap. Dit wordt bereikt door het aanbieden van producten van de hoogste kwaliteit en door het continu verbeteren van hun producten en diensten.

 

Exo Terra's producten zijn wereldwijd verkrijgbaar en worden gewaardeerd door reptielen- en amfibieën liefhebbers over de hele wereld. Door hun toewijding aan kwaliteit en innovatie, blijft Exo Terra een leider in de terrariumproducten industrie.

€ 12,25

Exo Terra Basking Spot Lamp - Terrarium Verlichting - 50W

Een lamp speciaal ontworpen als baskingspot lamp. De smalle lichtbundel kan precies gericht worden teneinde een plaats om te zonnen te creëren. De warmte en het licht in de bundel neemt met 35% toe, hetgeen een grotere afstand tussen de lamp en de basking... Lees verder

€ 14,91

Exo Terra Terrarium Faunarium S Zwart 23x15.5x17 cm

De Faunarium Exo Terra is een multifunctioneel stapelbaar plastic terrarium - Geschikt voor reptielen, amfibieën, muizen, spinachtigen en insecten - Ideaal voor het vervoeren van terrariumdieren of levend voer.... Lees verder

€ 31,50

Exo Terra Glow Light klemplamp Glow reflector - Terrarium Verlichting -150W

Exo Terra Klemlamp met Glow Reflector is een klemlamp met dag- en nachtverlichting in één. Deze lamp heeft een hittebestendige porseleinen fitting en zorgt voor zichtbaarheid in het donker zonder de nachtcyclus van nachtactieve reptielen en amfibieën... Lees verder

Exo Terra terrariums - een keuze voor elke reptiel of amfibie

Exo Terra terrariums zijn een uitstekende keuze voor elke reptiel of amfibie. Het bedrijf biedt een breed scala aan terrariums, waaronder glazen terrariums, klimterrariums en paludariums. Elke optie heeft unieke kenmerken die zorgen voor een optimale leefomgeving voor uw huisdier.

 

Glazen terrariums zijn de meest traditionele optie en zijn perfect voor de meeste soorten reptielen en amfibieën. Deze terrariums zijn gemakkelijk te onderhouden en bieden een grote hoeveelheid ruimte voor uw huisdier om te bewegen. Bovendien zijn ze geschikt voor gebruik met verlichting, verwarming en andere accessoires. Voorbeelden van reptielen en amfibieën die geschikt zijn voor glazen terrariums zijn slangen, hagedissen, schildpadden, kikkers en salamanders.

 

Klimterrariums zijn een unieke optie die speciaal is ontworpen voor reptielen en amfibieën die graag klimmen. Deze terrariums zijn voorzien van diverse klimmogelijkheden, zoals takken, rotsen en wanden, en bieden een natuurlijke leefomgeving voor uw huisdier. Voorbeelden van reptielen en amfibieën die geschikt zijn voor klimterrariums zijn geckos, kikkers, hagedissen en salamanders.

 

Paludariums zijn een unieke combinatie van een terrarium en een aquaria en zijn perfect voor amfibieën en reptielen die in een vochtige omgeving leven. Deze terrariums zijn voorzien van een watergedeelte, waardoor uw huisdier de mogelijkheid heeft om te zwemmen en te badderen. Voorbeelden van reptielen en amfibieën die geschikt zijn voor paludariums zijn kikkers, salamanders, schildpadden en slangen.

 

Exo Terra terrariums zijn een uitstekende keuze voor elke reptiel of amfibie en bieden een optimale leefomgeving voor uw huisdier. Of u nu op zoek bent naar een traditioneel glazen terrarium, een uniek klimterrarium of een vochtig paludarium, Exo Terra heeft een optie die aan uw specifieke eisen voldoet.

 

Verlichting en verwarming voor een optimale omgeving

Exo Terra biedt een breed scala aan verlichting- en verwarmingselementen om een optimale leefomgeving te creëren voor uw reptiel of amfibie. Een van de belangrijkste factoren voor een gezonde en gelukkige huisdier is de juiste verlichting en verwarming.

 

Verlichting is van cruciaal belang voor reptielen en amfibieën, aangezien veel van hen afhankelijk zijn van UV-straling voor een goede gezondheid. Exo Terra biedt daarom een reeks UV-lampen, waaronder de Power UV-lampen en de Desert UV-lampen, die speciaal zijn ontworpen om de UVB-straling te leveren die reptielen en amfibieën nodig hebben.

 

Daarnaast biedt Exo Terra ook infraroodstralers voor extra warmte en comfort voor uw huisdier. Deze stralers zijn perfect voor reptielen die een hoger warmtevereiste hebben, zoals warmbloedige reptielen zoals slangen.

 

Verwarming is eveneens van groot belang voor reptielen en amfibieën. Exo Terra biedt verschillende verwarmingselementen, zoals thermometers, om de temperatuur in uw terrarium te meten en te regelen. Het is belangrijk om te weten welke temperatuur geschikt is voor uw specifieke huisdier, omdat elke soort een andere temperatuur vereist.

 

Exo Terra geeft ook tips voor het instellen van de juiste verlichting en verwarming voor uw specifieke terrarium. Dit kan variëren van het plaatsen van de verlichting en verwarming op de juiste plaatsen in het terrarium, tot het instellen van de juiste temperaturen en tijden voor de verlichting en verwarming.

 

In samenvatting, Exo Terra biedt een breed scala aan verlichting en verwarmingselementen om een optimale leefomgeving te creëren voor uw reptiel of amfibie. Door de juiste verlichting en verwarming te kiezen en deze op de juiste manier te instellen, kunt u ervoor zorgen dat uw huisdier gezond en gelukkig blijft.

 

Terrariuminrichting met Exo Terra accessoires

Exo Terra biedt een breed scala aan accessoires voor het inrichten van uw terrarium. Van rotsen en planten tot decoratie, er is voor elk terrarium een geschikte oplossing.

 

Rotsen zijn een populaire keuze voor terrariuminrichting, omdat ze niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een natuurlijke leefomgeving voor uw reptiel of amfibie bieden. Exo Terra biedt een breed scala aan rotsen in verschillende maten en materialen, waaronder kunststof, schuim en echte rotsen.

 

Planten zijn een andere belangrijke toevoeging aan een terrarium. Ze bieden niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar ook een bron van voeding voor sommige reptielen en amfibieën. Exo Terra biedt een breed scala aan kunstmatige en echte planten, waaronder cactussen, ficusbomen en grasachtigen.

 

Decoratie is een ander belangrijk aspect van terrariuminrichting. Exo Terra biedt een grote selectie aan decoratie, waaronder stenen, wortels, grotten en zelfs kleine huisjes. Deze accessoires kunnen worden gebruikt om uw terrarium een unieke uitstraling te geven en bieden ook natuurlijke schuilplaatsen voor uw reptiel of amfibie. Maar ook de achterwand van uw terrarium kan bekleed worden.

 

Als u uw terrarium wilt inrichten met Exo Terra accessoires, is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen van uw reptiel of amfibie. Bijvoorbeeld, als uw reptiel of amfibie een warme en vochtige omgeving nodig heeft, is het belangrijk om planten en decoratie te kiezen die deze eisen ondersteunen. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de accessoires die u kiest veilig zijn voor uw reptiel of amfibie en dat ze geen gevaarlijke stoffen bevatten.

 

In samenvatting, Exo Terra biedt een breed scala aan accessoires voor terrariuminrichting, waaronder rotsen, planten, decoratie en meer. Door rekening te houden met de specifieke eisen van uw reptiel of amfibie en veiligheid te waarborgen, kunt u uw terrarium inrichten met Exo Terra accessoires voor een optimale leefomgeving.

 

Voeding en water voor uw reptiel of amfibie

Exo Terra biedt een uitgebreide selectie aan voeding voor reptielen en amfibieën. Van droogvoer tot levende voeding, er is voor elk type reptiel of amfibie een geschikte optie beschikbaar. Bijvoorbeeld, voor reptielen als hagedissen en schildpadden wordt voeding aangeboden in de vorm van pellets, terwijl kikkers en salamanders voeding kunnen krijgen in de vorm van levende wormen of krekels.

 

Naast voeding is het ook belangrijk om een goede waterbak te hebben voor uw reptiel of amfibie. Exo Terra biedt waterbakken in verschillende maten en stijlen, van kleine waterbakken voor kikkers tot grote waterbakken voor schildpadden. Het is belangrijk om de waterbak regelmatig te verversen en te reinigen om ziekte te voorkomen.

 

Als het gaat om de verzorging van uw reptiel of amfibie, is het belangrijk om te weten welke specifieke eisen de soort heeft voor voeding en water. Exo Terra biedt ook een aantal gidsen en informatie op hun website om u te helpen de juiste voeding en water te selecteren voor uw specifieke soort. Het is ook belangrijk om de groei en gezondheid van uw reptiel of amfibie regelmatig te controleren en aan te passen aan hun specifieke behoeften.

 

Onderhoud van uw terrarium met Exo Terra producten

Exo Terra is een toonaangevend merk in de terrariumproducten industrie en biedt een breed scala aan producten voor het onderhoud van uw terrarium. Van reiniging tot decoratie, Exo Terra heeft alles wat u nodig heeft om uw terrarium in topconditie te houden.

 

Een van de belangrijkste producten die Exo Terra aanbiedt voor het onderhoud van uw terrarium is de terrariumreiniger. Dit product is speciaal ontworpen om vuil en bacteriën te verwijderen, zonder de natuurlijke balans van uw terrarium te verstoren. Het is veilig voor gebruik rond reptielen en amfibieën en kan gebruikt worden om het terrarium, de waterbakken en accessoires te reinigen.

 

Exo Terra biedt ook een assortiment van substraten, zoals kokosmatten en leemkorrels, die speciaal ontworpen zijn om vocht te absorberen en te reguleren. Deze substraten zijn ook veilig voor gebruik rond reptielen en amfibieën en helpen bij het creëren van een gezonde leefomgeving.

 

Voor decoratie biedt Exo Terra een breed scala van producten, zoals rotsen, planten en decoraties. Deze producten zijn natuurgetrouw en helpen bij het creëren van een realistisch terrarium voor uw reptiel of amfibie.

 

Om ervoor te zorgen dat uw terrarium in topconditie blijft, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te doen en de producten van Exo Terra te gebruiken. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het juiste gebruik en volg de tips voor het instellen van een gezonde leefomgeving voor uw reptiel of amfibie.

 

Conclusie

In dit artikel hebben we een diepgaande kijk geboden op het merk Exo Terra en de verschillende producten die zij aanbieden voor het inrichten en onderhouden van terrariums. Van de verschillende soorten terrariums tot de accessoires, verlichting, verwarming, voeding en water en onderhoudsproducten. Exo Terra biedt een breed scala aan producten voor elke reptiel of amfibie eigenaar. De tips die we hebben gegeven voor het instellen en gebruiken van de producten zorgen voor een optimale omgeving voor uw huisdier. Exo Terra is een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand merk dat zich richt op het creëren van een natuurlijke en gezonde leefomgeving voor reptielen en amfibieën. Daarom kunnen we zeggen dat Exo Terra een geweldige keuze is voor eenieder die op zoek is naar kwalitatief goede producten voor hun terrarium.