Plastic terrarium

Wat is een plastic terrarium?

Een plastic terrarium is een soort terrarium dat gemaakt is van plastic in plaats van glas of een ander materiaal. Ook worden ze wel eens gemaakt van kunststof of plexiglas, alhoewel dit nagenoeg hetzelfde is. Het kan worden gebruikt om kleine dieren te huisvesten, zoals reptielen, amfibieën of zelfs sommige soorten kleine knaagdieren. Plastic terraria zijn meestal licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen, en kunnen vaak worden afgesloten met een deksel om ervoor te zorgen dat de dieren binnen blijven. Ze zijn echter niet altijd zo sterk of duurzaam als terraria gemaakt van glas of andere materialen, dus het is belangrijk om ze goed te onderhouden en te vervangen als ze beschadigd raken.

€ 14,91
Exo Terra Terrarium Faunarium S Zwart 23x15.5x17 cm

De Faunarium Exo Terra is een multifunctioneel stapelbaar plastic terrarium - Geschikt voor reptielen, amfibieën, muizen, spinachtigen en insecten - Ideaal voor het vervoeren van terrariumdieren of levend voer.... Lees verder

€ 23,19
Trixie reptiland faunabox assorti (38X24X26 CM)

Trixie Reptiland Faunabox Assorti 38 x 24 x 26 cm De Trixie Reptiland Faunabox Assorti 38 x 24 x 26 cm is een vervoersbox of box voor voederdieren voor reptielen en amfibieën. De box is gemaakt van stevig kunststof van een gladde structuur, waardoor... Lees verder

€ 24,95
Faunabox L - Reptiel - 34 x 20 x 22 cm - 10L

Voorkom stress tijdens vervoer Het kan altijd voorkomen dat je met je dier op pad moet. Wellicht omdat je deze net hebt aangeschaft of misschien wel omdat je langs een dierenarts moet? Door gebruik te maken van de Savic Fauna Box kan je dit in ieder geval... Lees verder

€ 15,59
Nobleza Faunabox - Faunarium - Terrarium - Plastic - Maat S

Met deze reptielenbak het ideale terrarium of de ideale tijdelijke huisvesting voor jouw reptiel. Ideaal voor transport dankzij het handvat bovenop! Ideaal voor het transporteren van bijvoorbeeld slangen, kikkers, salamanders, krekels, schildpadden en... Lees verder

€ 17,95
Savic Faunabox M - Reptiel - 27 x 17 x 18 cm - 6 L

Voorkom stress tijdens vervoer Het kan altijd voorkomen dat je met je dier op pad moet. Wellicht omdat je deze net hebt aangeschaft of misschien wel omdat je langs een dierenarts moet? Door gebruik te maken van de Savic Fauna Box kan je dit in ieder geval... Lees verder

Waarom een plastic terrarium kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen om een plastic terrarium te kopen. Plastic terraria zijn vaak goedkoper dan terraria gemaakt van andere materialen, zoals glas of hout. Bovendien zijn plastic terraria vaak lichter en gemakkelijker te verplaatsen dan terraria gemaakt van andere materialen. Daarnaast zijn plastic terraria vaak minder gevoelig voor breuken en zijn ze gemakkelijk te reinigen. Al met al kunnen plastic terraria een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en gemakkelijk te gebruiken huisvesting voor hun reptielen of andere kleine huisdieren.

Wat is het verschil tussen plastic, kunststof en plexiglas terrarium?

Plastic, kunststof en plexiglas zijn alle drie materialen die vaak worden gebruikt voor het maken van terrariums. Het belangrijkste verschil tussen deze materialen is hun eigenschappen en kenmerken.

  • Plastic: een gemakkelijk te bewerken en goedkoop materiaal dat in veel verschillende vormen en maten verkrijgbaar is. Het is licht van gewicht en kan gemakkelijk worden gesneden en gevormd. Plastic terrariums zijn daarom een populair keuze voor beginners en hobbyisten.
  • Kunststof: een algemene term voor een breed scala aan synthetische of halfsynthetische materialen. Net als plastic, is kunststof gemakkelijk te bewerken en kan het in veel verschillende vormen en maten worden gemaakt. Kunststof terrariums zijn vaak duurzamer en steviger dan plastic terrariums, maar ze kunnen ook duurder zijn.
  • Plexiglas: is een specifiek type kunststof dat wordt gemaakt van polymethylmethacrylaat (PMMA). Het is een helder en transparant materiaal dat stevig en bestand is tegen krassen. Plexiglas terrariums zijn daarom een goede keuze als je een terrarium wilt hebben waardoor je de dieren goed kunt zien. Echter, plexiglas is ook een duurder materiaal dan plastic of gewone kunststof.

In het algemeen zijn plastic, kunststof en plexiglas allemaal geschikte materialen voor het maken van terrariums. Welk materiaal het beste voor jouw terrarium is, hangt af van je eigen behoeften en wensen.

Wat is het verschil tussen een plastic terrarium en een glazen terrarium?

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen plastic en glazen terraria. In het algemeen zijn glazen terraria duurder en zwaarder dan plastic terraria, maar ze bieden ook beter zicht op het terrarium-interieur en zijn beter bestand tegen breuk en schade. Plastic terraria zijn meestal lichter en goedkoper, maar ze kunnen sneller vervormen en kunnen minder sterk zijn. Het is belangrijk om te overwegen wat voor soort terrarium je wilt en wat je erin wilt houden voordat je een keuze maakt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een plastic terrarium?

Als je van plan bent om een plastic terrarium te kopen, zijn hier een paar dingen waar je op moet letten:

  1. Grootte: Het is belangrijk om een terrarium te kiezen dat groot genoeg is voor de dieren die je erin wilt houden. Zoek uit hoeveel ruimte ze nodig hebben en kies een terrarium dat daaraan voldoet.

  2. Ventilatie: Plastic terraria hebben vaak minder goede ventilatie dan glazen terraria, dus het is belangrijk om erop te letten dat het terrarium voldoende lucht kan doorlaten. Zoek naar terraria met extra luchtgaten of overweeg het toevoegen van ventilatieopeningen zelf.

  3. Duurzaamheid: Plastic terraria kunnen sneller vervormen en breken dan glazen terraria, dus het is belangrijk om te kiezen voor een terrarium dat stevig en bestand is tegen schade. Zoek naar terraria gemaakt van stevig materiaal en controleer of ze goed in elkaar zitten voordat je ze koopt.

  4. Afdichting: Het is belangrijk dat het terrarium goed afgesloten is zodat de dieren erin niet uit kunnen ontsnappen. Controleer of de afdichtingen stevig zitten en of er geen gaten of openingen zijn waardoor de dieren eruit kunnen komen.

  5. Prijs: Plastic terraria zijn meestal goedkoper dan glazen terraria, maar het is belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid voordat je op basis van de prijs alleen kiest. Kies een terrarium dat binnen je budget past, maar zorg ervoor dat het ook stevig en veilig is voor de dieren.

€ 33,39

Savic Fauna Box - 41 x 23 x 29 cm - 20 L - Blauw

Fauna-box 20 liter Afmeting: 41X23X29CM... Lees verder

€ 22,46

Exo Terra Terrarium Faunarium Laag - M - Zwart - 36 x 21 x 16 cm

Veelzijdig terrarium Ideaal voor het vervoeren van terrariumdieren of levend voer Uitstekend geschikt voor tijdelijke huisvesting of quarantaine Doorzichtige kunststof deur voor gemakkelijke toegang Gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren De Faunarium... Lees verder

€ 18,21

Exo Terra Cricket Pen S 3 Buizen En 2 Spons - Zwart - 20 x 15 x 12 cm

De Exo Terra Cricket Pen is ideaal om krekels te houden en verdelen. De krekels kruipen zelf in de vierkante kokers, die hen schuilplaats bieden. Deze kokers fungeren als makkelijke verdeelinstrumenten. Verwijder voorzichtig een koker, schud enkele krekels... Lees verder